Hartcoherentie Traject

HARTCOHERENTIE, WAT IS DAT NU PRECIES?

Hartcoherentie kan beschreven worden als een bijzondere toestand van het hart, waarbij het zich in een veilige modus bevindt. Deze veilige modus bekom je door een eenvoudige ademhalingsoefening uit te voeren: de focusademhaling. Je ademt ritmisch en volgens jouw ideale frequentie. Je ademhaling beïnvloedt zo je hartritme om tot rust te komen.

 

Je hart communiceert heel veel met je hersenen. Het signaal van rust en balans wordt doorgestuurd naar je hersenen, waardoor er evenwicht komt in je brein én je zenuwstelsel. Een techniek die in heel veel buurlanden wordt ingezet: bij de Nederlandse politie, in het Franse leger tijdens de training van jachtpiloten en in tal van Engelse bedrijven.

 

Door de oefeningen 2 keer per dag 10 minuten of 3 keer per dag 6 minuten uit te voeren zorg je ervoor dat je lichaam tot rust komt. Er is meer focus en je gaat echt ontspannen. Mooi toch! Ik vind het alvast prachtig.

 

Weet je wat het mooiste is aan hartcoherentie? Je hebt je 'instrument' altijd bij de hand:

JE ADEMHALING!

Tijdens de aanvang van de trainingen ga je vooral oefenen met een adembegeleider (tijdens de sessies meten we via biofeedbackapparatuur wanneer je effectief hartcoherent bent). Na verloop van tijd kan je de ademhalingstechniek overal gaan toepassen wanneer je er nood aan hebt!  Tijdens een wandeling, wanneer je op weg bent met de trein, bij een lange rij wachtenden voor je aan de kassa, ...

 

Ik sta dan ook met heel veel enthousiasme klaar om jou te begeleiden naar een meer veerkrachtige manier van leven!

 

Als hartcoherentiecoach ben ik aangesloten bij de NervaCoaches.

WAT KAN HARTCOHERENTIE VOOR JE BETEKENEN?

Meer focus en concentratie

Meer veerkracht in stressvolle situaties

 

Meer controle over je angsten en paniekaanvallen

 

Verlagen stressgerelateerde hoge bloeddruk

Gevoel van rust en welbehagen

Positieve mindset

Positief effect op bloedsuikerwaarden

Beter hormonaal evenwicht

Hogere immuniteit

INFOSESSIES

Tijdens deze sessie wordt een globaal beeld geschetst van wat hartcoherentie precies inhoudt.  Je kan op die manier ook aanvoelen of deze ademhalingstechniek iets voor jou kan betekenen. Tijdens de sessie doen we ook samen enkele relaxatie en ademhalingsoefeningen van het traject rond hyperventilatie die je nadien ook thuis kan toepassen.

 

Infosessie hartcoherentie:

De sessie gaat door vanaf 6 deelnemers, waarbij de kostprijs 14 € bedraagt per deelnemer. Meer info rond de data van de sessies: info.breathwave@gmail.com.

Zo'n infosessie kan ook aangevraagd worden voor je vereniging, club, school ... Dan wordt er gewerkt met een forfaitaire prijs. Meer info of aanvraag: info.breathwave@gmail.com.

SESSIES

Tijdens 4 of 5 sessies leer je hoe je hartcoherent door het leven kan gaan. De hartcoherentie ademhalingstechniek is gemakkelijk aan te leren, maar vergt wel enige ondersteuning en begeleiding in het begin.

SESSIE 1

Bij sessie 1 kan je ervoor kiezen om

te volgen in groep of individueel.

 IN GROEP

€ 40

€ 80

 INDIVIDUEEL

+/- 80 MIN

SESSIE 2-5

De daaropvolgende sessies gaan telkens individueel door.

€ 60

 INDIVIDUEEL

+/- 50 MIN

De eerste sessie kan opgesplitst worden in 2 sessies van +/- 50 minuten.

 

Het traject kan ook online aangeboden worden via zoom, biofeedbackmeting is dan niet mogelijk

Getuigenis A. B.

"Ik heb mezelf een mooi cadeau gegeven; het aanleren van hartcoherentie. Mijn ademhaling is mijn rustpunt en ik heb het altijd bij, in welke situatie dan ook. Ik voel me stukken rustiger, slaap beter en ervaar veel minder stress. Ik heb niet getwijfeld om dit aan te leren onder begeleiding van Isabel. Isabel beoefent zelf hartcoherentie. Haar ervaring maakt dat ze zich perfect kan inleven en dat geeft rust en vertrouwen!"

Getuigenis N. M.

"Hartelijk dank Isabel voor de talrijke tips. Luisteren naar je lichaam, een aanrader voor iedereen!!!  Ik besef dat luisteren naar je lichaam niet altijd evident is, maar héél belangrijk is! Voel mij veel bewuster en rustiger door de talrijke tips!!! Een aangename dame waar je je direct op je gemak bij voelt en veel van opsteekt! Doe zo verder Isabel."

 •  

  ﷯ HOME
  ﷯ BREATHWAVE
  ﷯ HARTCOHERENTIE VOOR VOLWASSENEN
  ﷯ HARTCOHERENTIE VOOR KINDEREN
  ﷯ HYPERVENTILATIE
  ﷯ ADEMCOACH
  ﷯ CONTACT